Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след

...
Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след
Коментари Харесай

Шишков: Пътят Югово-Лъки е строителна бутафория frognews.bg

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след огледа на път III-861 Югово –Лъки – област Смолян, оповестиха от пресцентъра на МРРБ.

 

Тази права не е индивидуален случай, а е емблематична за метода, по който са осъществявани съществени поправки с възлагане за настоящи, уточни министърът.

 

Цялата права е противозаконна, ремонтът е осъществен без утвърден план, позволение за градеж и строителен контрол, сподели арх. Шишков. И добави, че този път е един от 31, за които е имало направени планове, само че никой не си е направил труда да ги разпореди и създаде по план.

 

Поръчката е направена от бившето управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в интервала от 2018 година до началото на 2021, посочи той и съобщи, че други служби ще търсят отговорността за всички тези проблеми. „ За страдание, това е било част от държанието, което ни трансформира в строителен безпорядък в интервала 2018-2021 година “, сподели районният министър.

 

По време на огледа беше взета за проучване ядка от асфалтовото покритие и проби от земната основа, с цел да се разбере по какъв начин е изработен пътят в дълбочина и дали дава отговор на това, което би трябвало, в случай че ремонтът беше осъществен по план.

 

„ Надяваме се най-малко асфалтът и земната основа да са добре, само че за жалост пътят е посипан с камъчета и с части от скали. Това е по този начин, тъй като пътят е уголемен повече от метър и скалната маса не е укрепена както би трябвало.

 

Освен всичко останало, няма и изпълнено отводняване и този път след няколко години няма да е в това положение, което ние ще желаеме. Обезпокоени сме от това, което виждаме и ще създадем наставления “, добави арх. Шишков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР